Grensarbeid

Als Zeeuws-Vlaams kantoor in de grensregio met België hebben onze fiscalisten jarenlange ervaring met grensarbeid. Wonen in België en werken in Nederland of vice versa, in deze situaties bent u bij ons aan het juiste adres!

Naast de Nederlandse aangiftes inkomstenbelasting verzorgen wij voor u ook de Belgische aangiftes personenbelasting. Grensarbeiders kunnen wij daarom uitstekend helpen bij hun fiscale verplichtingen, zowel in Nederland als in België. Waar nodig werken wij samen met collega adviseurs in België.

Afhankelijk van uw situatie brengen wij de fiscale verplichtingen in kaart en adviseren wij u op fiscaal gebied inclusief sociale verzekeringsrecht. Zeker in situaties wanneer u werkzaam bent in meerdere landen gelijk, onderzoeken wij waar u sociaal verzekerd bent en vragen wij indien nodig een A1 verklaring aan bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

In veel van deze situaties moet u in beide landen aangifte doen.

Wij houden rekening met specifieke aspecten zoals het omrekenen van het Belgisch loon naar Nederlandse maatstaven. Deze omrekening dient plaats te vinden omdat het wereldinkomen moet worden opgegeven in de Nederlandse aangifte indien u in Nederland woont.

Heeft u als grensarbeider aftrekposten zoals hypotheekrente op een eigen woning, dan berekenen wij in deze situaties voor u of er recht bestaat op een aanvullende teruggave (de zogenaamde compensatieregeling) door middel van het berekenen van de aangifte alsof u hetzelfde buitenlandse inkomen fictief in Nederland zou verdienen.

Als kantoor zijn wij aangesloten bij het Register voor Belastingadviseurs (RB). Dit geeft extra waarborgen dat wij u kunnen voorzien van deskundige adviezen op fiscaal gebied.